Home in One Makelaars & Taxateurs

NVM Taxateur

Wanneer een taxateur inschakelen?

Wanneer u op zoek bent naar een NVM taxateur in vastgoed, dan bent u eigenlijk op zoek naar iemand die bevoegd is om een taxatierapport op te stellen. Daar waar u bij een aankoopmakelaar er zelf voor kiest om hulp in te schakelen bij het kopen van een woning, is de dienst van een taxateur vaak een vereiste.

Een taxatierapport is bijvoorbeeld een eis van een hypotheekverstrekker om inzicht te krijgen in de marktwaarde van de woning en op basis daarvan de maximale hoogte van de hypotheek te kunnen bepalen. In de meeste gevallen wordt een ervaren taxateur ingeschakeld.

U heeft ook een taxateur nodig wanneer u bijvoorbeeld:

+ uw hypotheek wilt oversluiten
+ uw hypotheek wilt verhogen
+ u de loan-to-value (ltv) van uw hypotheek wilt verlagen
+ u bezwaar wilt aantekenen tegen de opgelegde WOZ-beschikking
+ u gaat scheiden en de waarde van de woning wilt laten bepalen

home-plusjes@2x

Beoordelingen van onze dienst ‘Aankoopmakelaar’

“Zeer professionele partij! Secuur, grondig en vanaf het eerste contact moment tot en met de sleuteloverdracht nauw betrokken bij het proces. Luistert goed naar de eisen en wensen en biedt erg goed en uitgebreid advies en een erg goede discussiepartner.”

Aankoper Sportlaan, Den Haag

Bekijk meer aankoopbeoordelingen

Bereikbaarheid en communicatie 9,3/10
Deskundigheid 9,7/10
Onderhandeling en resultaat 9,7/10
Prijs / Kwaliteit 9,3/10

Aankoop gemiddelde 9,5

home-plusjes-rechts@2x
icon-vragen@2x

Een taxatierapport nodig?

Om welke reden u dan ook een taxatierapport nodig heeft, als erkende NVM taxateur helpen wij u graag. Laat ons weten waarvoor u een taxatierapport nodig heeft (het liefst inclusief het adres van de woning) en u ontvangt van ons binnen 24 uur een taxatie offerte.

  Een gevalideerd taxatierapport in 4 stappen

  Afhankelijk van het doel van de taxatie, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Zo is voor een hypotheekaanvraag in de meeste gevallen een gevalideerd taxatierapport verplicht. Als NVM taxateur kunnen wij een gevalideerd taxatierapporten in 4 stappen voor u realiseren:

  1. Na het aanvragen van het taxatierapport wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen voor het inplannen van een afspraak.
  2. U ontvangt een bevestigingsmail van de afspraak, inclusief een overzicht van de benodigde informatie voor het uitwerken van het taxatierapport.
  1. Wij komen langs bij de woning voor een taxatie, een zogeheten opname van de woning. De uitwerking van het rapport verwerken wij op kantoor.
  2. Doorgaans ontvangt u binnen 48 uur na de afspraak van de woning het gevalideerde taxatierapport.

  De leveringssnelheid van het taxatierapport wordt mede bepaald of wij over alle benodigde informatie beschikken. U ontvangt bij de bevestigingsmail direct een overzicht van de gegevens die wij nodig hebben.

  De volgende documenten hebben wij nodig om effectief te werk te gaan:

  • Akte van levering/ bewijs van eigendom
  • Akte van (onder) splitsing in appartementsrechten
  • Plattegronden
  • Inzake de Vereniging van Eigenaren, meest recente notulen
  • Inzake de Vereniging van Eigenaren, meest recente (vastgestelde) jaarrekenig
  • Inzake de Vereniging van Eigenaren, meerjaren onderhoudsbegroting
  • Kopie polisblad opstalverzekering waaruit de herbouwwaarde van het complex blijkt
  • Akte uitgifte in erfpacht (indien van toepassing)
  • Bij verbouwing een gespecificeerde en ondertekende uniforme verbouwingsspecificatie

  Indien u de woning heeft aangekocht bij een verkoopmakelaar zullen zij deze gegevens doorgaans aan ons kantoor aanleveren.

  Waarom uw huis laten taxeren door een NVM taxateur?

  U wilt een woning laten taxeren, maar waarom zou u dan kiezen voor een NVM taxateur?

  • De NVM taxateur staat bekend als ‘kwaliteitstaxateur’, dus er worden strenge richtlijnen gehanteerd aan het opleidingsniveau van de taxateur. Zo heeft de NVM haar eigen toelatingsexamen (vaktest) alvorens toetreding tot de NVM mogelijk is.
  • Een NVM taxateur is verplicht om jaarlijks cursussen te blijven volgen, zodat het kennispijl op het gewenste niveau blijft. De NVM taxateur is dus altijd up-to-date wat betreft de laatste ontwikkelingen.
  • Doordat de NVM taxateur is aangesloten bij de NVM, beschikt deze over een grote hoeveelheid referentiedata. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om zeer nauwkeurig de marktwaarde te bepalen van de woning.
  • De NVM taxateur is verplicht om altijd als onafhankelijke partij te fungeren. Zo ontstaat er een objectief oordeel over de marktwaarde van de woning.
  countdown-sleutel-geel@2x
  12

  verkochte woningen

  countdown-winkelwagen-geel@2x
  5

  aangekochte woningen

  NVM Taxateur voor regio Den Haag aan de telefoon
  icon-vragen@2x

  Direct een taxatie inplannen?

  Heeft u voldoende informatie en wilt u zo snel mogelijk een taxatie inplannen? Laat dan uw gegevens achter en binnen 24 uur plannen wij samen met u een afspraak in. Heeft u nog vragen, dan nemen wij dat direct telefonisch met u door.

  Wat kost een taxatie van uw woning?

  Indien u door Home in One Makelaars & Taxateurs een taxatierapport laat opstellen bedragen de kosten € 850,- inclusief btw en (NWWI) validatiekosten. Indien er een toekomstige situatie van toepassing is dan noemen we dat een bijzonder uitgangspunt, bijvoorbeeld als u de woning gaat verbouwen. Bij het bepalen van een (aanvullende) marktwaarde met een bijzonder uitgangspunt kunnen er extra kosten worden berekend.

  Een bijzonder uitgangspunt kan zijn:

  • Marktwaarde in verhuurde staat
  • Marktwaarde na verbouwing
  • Marktwaarde na afkoop erfpachtcanon
  • Marktwaarde na realisatie nieuwbouwwoning

  Indien er een bijzonder uitgangspunt van toepassing is, en er aanvullende kosten worden berekend, zullen wij deze voorafgaand aan de taxatie opdracht met u overleggen.

  NVM taxateur voor regio Den Haag, Rijswijk & Voorburg

  Als NVM taxateur zijn wij verbonden aan een bepaalde regio. Dat wil zeggen dat wij alleen taxatierapporten mogen opstellen voor woningen in Den Haag die zich binnen een straal van 10 kilometer van ons kantoor bevinden. Buiten de stad is deze straal groter dan binnen de stad, dus er is niet ‘simpel’ één cirkel te trekken binnen welke radius wij de woningen mogen taxeren. Vanwege onze centrale ligging in de Vruchtenbuurt van Den Haag, komt het globaal neer op nagenoeg geheel Den Haag, Rijswijk en Voorburg.

  Dus, bent u op zoek naar een ervaren NVM taxateur voor de regio Den Haag, Rijswijk of Voorburg? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.